V letošnjem šolskem letu so dijakinje in dijaki Gimnazije Nova Gorica na tekmovanjih dosegli izjemne dosežke. Naslove državnih prvakov so osvojili na šestih področjih: v kemiji, ruščini, razvedrilni matematiki, italijanščini, odbojki na mivki in v dvoranski odbojki.

Luka Kralj, dijak drugega letnika športne gimnazije, je dosegel naslov državnega prvaka kar trikrat: v razvedrilni matematiki, kot član moštva v odbojki na mivki in v dvoranski odbojki. Luka je aktiven športnik, ki trenira odbojko vsaj dve uri na dan, in nadpovprečno uspešen dijak. Za športno gimnazijo se je odločil, ker mu omogoča uspešno usklajevanje šolskih in športnih obveznosti.

Vanesa Zaman je zmagala na državnem tekmovanju iz ruščine na višjem nivoju. Za nagrado bo poleti odpotovala v Sankt Peterburg. Vanesa, doma iz Ajdovščine, se je vpisala na novogoriško gimnazijo zaradi želje po učenju španščine in ruščine.

Filip Cernatič je osvojil prvo mesto na tekmovanju v kemiji v kategoriji četrtih letnikov. Filip je že dolgo navdušen nad kemijo in bo svoje znanje nadgrajeval pri nadaljnjem študiju kemije.

Veronika Bandelli, dijakinja tretjega letnika splošne gimnazije, je osvojila prvo mesto na državnem tekmovanju v znanju italijanščine.

Ponosni smo še na dva državna podprvaka: Ruben Kurinčič, dijak četrtega letnika, je osvojil drugo mesto v razvedrilni matematiki. Svit Ferjančič Benetik, dijak tretjega letnika, je bil že drugo leto zapored izjemno uspešen na državnem tekmovanju iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje; po lanskem absolutnem prvem mestu je bil letos drugi v Sloveniji in je dosegel še eno zlato Cankarjevo priznanje.

Izjemen uspeh je dosegel tudi Boštjan Melinc, dijak tretjega letnika; uvrstil se je v ekipo štirih dijakov, ki bodo Slovenijo zastopali na 13. mednarodni lingvistični olimpijadi v Bolgariji.

Tudi ostali tekmovalci so se na tekmovanjih dobro odrezali, saj so osvojili zlata in srebrna priznanja na skoraj vseh področjih: v kemiji, logiki, matematiki, slovenščini, španščini, italijanščini, zgodovini, geografiji, biologiji, fiziki in na tekmovanju v poznavanju sladkorne bolezni.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke in na še mnogo uspehov!

VZamanLKralj

Vanesa Zaman in Luka Kralj, dva izmed najuspešnejših dijakov šole

Dostopnost