TELOVADNICA

Objekt športnih dvoran ali na kratko telovadnica se nahaja ob stavbi gimnazije. Z njim soupravljata Gimnazija Nova Gorica on OŠ Milojke Štrukelj. Sodi med večje sodobne športne objekte v Sloveniji, ki je zasnovan tako, da v njem poleg pouka športne vzgoje lahko potekajo tudi večje športne prireditve in tekmovanja ter družabne in kulturne prireditve oziroma koncerti. Dobro dostopnost omogoča lokacija v centru mesta in mestni avtobusni prevoz. V bližini je možno brezplačno parkirati ob Prvomajski in Rejčevi ulici, po 17. uri pa tudi vzdolž Kidričeve ulice in Ulice Gradnikovih brigad. Plačljivo parkiranje je možno v podzemni garažni hiši v stavbi Eda centra, ob Hitovi upravni stavbi, Mercatorjevem marketu (Trgovska hiša) in Kulturnem domu.
Gimnazija Nova Gorica razpolaga s prostori v prvem in drugem nadstropju. V drugem nadstropju so štiri vadbene enote: velika dvorana, ki jo je možno z dvižnimi pregradnimi stenami razdeliti na tretjine, dvorana za namizni tenis, dvorana za borilne športe in plesna dvorana. Na voljo je šest WC-jev in dvanajst garderob, opremljenih z obešalniki, umivalniki za noge in prostorom za prhanje. Sklop predavalnic v prvem nadstropju obsega gledališko dvorano, video sobo, učilnico in galerijo Gimnasium. Nadstropja povezujejo široka stopnišča ter tovorno in osebno dvigalo za invalide. V objektu se klima in prezračevanje uravnavata z računalniško podprtim programom. Za nemoteno obratovanje in dobro počutje uporabnikov skrbi strokovno usposobljena ekipa zaposlenih.

Velika dvorana
Dvorana obsega  1220 m2 igralne površine (47 m x 26 m; višina 7 m). V njej je položen športni pod HARO – masiva jesen, po standardu sist EN 14904. Izvlečne tribune sprejmejo do 500 gledalcev. Dvorana je opremljena z rokometnimi goli in goli za mini nogomet in hokej, košarkarskimi koši, mrežami za odbojko, na steni je tudi 30 letvenikov z vadbenimi blazinami (ribstoli). Primerna je za mali nogomet (futsal), rokomet, košarko, odbojko, badminton, gimnastiko, dvoranski hokej, namizni tenis, različne oblike športne rekreacije, ples, borilne veščine. Prav tako je možno organizirati kulturne, zabavne, sejemske ali druge, prostoru primerne prireditve. V dvorano je možno položiti pohodne tepihe, postaviti ozvočenje, prireditveni oder, stole mize ali drugo opremo po dogovoru.
Možna je uporaba cele dvorane ali po tretjinah. Zarisana so sledeča igrišča:
1. Na celotni površini:
– rokometno igrišče 40 m x 20 m
– košarkarsko igrišče 28 m x 15 m
– igrišče za odbojko 18 m x 9 m
Na 1. in 2. tretjini
– igrišče za šolsko odbojko 18m x 9m
– igrišče za šolsko košarko 24m x 13m
– 3 igrišča za badminton 13,4m x 6,1m
Na 3. tretjini
– igrišče za šolsko odbojko 18m x 9m
Možna je tudi montaža rokometnih golov čez dve tretjini dvorane 30m x 20m.

Dvorana za namizni tenis
Dvorana meri 150 m2 (15,1 m x 10,6 m). Opremljena je z osmimi mizami za namizni tenis, ozvočenjem, dvajset step pručk (steperjev), na daljši steni je postavljeno 11 m dolgo ogledalo. Dvorana je primerna za igranje namiznega tenisa, borilne veščine, ples, izvajanje pilatesa, joge, aerobike, druge vadbe za sproščanje ali meditativne vadbe in druge treninge, kjer vadeči nujno rabijo ogledala.

Dvorana za borilne veščine
Dvorana meri 106 m2 (10 m x 10,6 m). Posebnost te dvorane je, da je v celoti oblazinjena: zidovi so mehko oblazinjeni, po tleh pa je položen tatami debeline 2 cm.
V sklopu dvorane sta tudi dve garderobi in sanitarije. V osnovi je namenjena vadbi različnih borilnih veščin, primerna pa je za vadbo pilatesa, joge, vadbe za sproščanje ali meditativne vadbe. Uporabniki dvorane vadijo lahko le bosi.

Plesna dvorana
Dvorana meri 170 m2 (16 m x 11 m). V sklopu dvorane sta tudi dve garderobi in sanitarije. Opremljena je z ozvočenjem, LCD projektorjem in projekcijskim platnom, petimi letveniki z vadbenimi blazinami, dvajsetimi step pručkami (steperji), na krajši steni je postavljeno 11 m dolgo ogledalo z baletnim drogom. Prostor je primeren za vadbo raznovrstnih plesov, borilnih veščin, pilatesa, joge, aerobike, gibalne in meditativne vadbe in drugih vadb za sproščanje, pri katerih vadeči spremlja svojo vadbo v ogledalu.

Gledališka dvorana
Gledališka dvorana se nahaja v prvem nadstropju. Avditorij sprejme 160 ljudi. Celotna površina gledališkega odra meri 100 m2, odprta površina pa meri 9 m v širino, 6 m v globino in 4 m v višino. Višina odra nad parterjem je 60 cm. Na voljo sta dve garderobi – maskirnici za nastopajoče. Dvorana je opremljena z odrsko razsvetljavo, dvema LCD projektorjema, dvema projekcijskijma platnoma (4 x 3 m), in profesionalnim ozvočenjem. Avdio-vizualna tehnika omogoča reprodukcijo slike in tona z najrazličnejših medijev. Poleg gledaliških predstav je dvorana primerna tudi za plesne in filmske predstave, koncerte, literarne večere, pa je tudi za različne strokovne delavnice in izobraževanja, javne tribune in kongrese, predavanja, seminarje, simpozije, konference, pogovore, poslovne predstavitve, snemanja, fotografiranja itd. Možna je tudi sočasna ali kombinirana uporaba z bližnjo učilnico in video sobe. Pred ali po dogodku lahko naročite catering. Pogostitev obiskovalce je možna v preddverju – galeriji Gymnasium pred dvorano ali pa v restavraciji ALFA v pritličju. Za nemoten potek dogodka je zagotovljena je logistična in tehnična pomoč.

Video soba
Ta soba je poseben prostor v sklopu predavalnic v prvem nadstropju. Popolna zatemnitev in posebna izvedba sten omogočata vrhunsko vizualno in akustično videoprojekcijo. V prostoru je 40 sedežev, računalnik, profesionalno ozvočenje, LCD projektor in projekcijsko platno. Dvorana je uporabna tudi za predavanja, pogovore, poslovne predstavitve, izobraževanja, delavnice itd.

Učilnica
V prvem nadstropju se nahaja tudi prijetna in svetla učilnica velikosti 7 m x 6m, za 32 udeležencev. Gre za klasično učilnico, ki je opremljena je z računalnikom, z možnostjo predvajanja zvoka, LCD projektorjem, belo tablo in grafoskopom.

Galerija Gimnasium
Galerija Gymnasium je stalni razstavni prostor Gimnazije Nova Gorica. V galeriji se vrstijo vsebinsko različne razstave dijakov likovne smeri umetniške gimnazije. Uporabniki gledališke dvorane ali drugih prostorov v galeriji velikokrat razstavijo svoje gradivo ali pripravijo pogostitev. Prostori galerije, hodnikov in avle so primereni tudi za postavitev sejma.

OBVESTILA

Ni zadetkov

Iskane strani ni mogoče najti. Poskusite z drugačnimi iskalnim nizom ali uporabite navigacijske menije.

Za telovadnico skrbi:

Erik Žnideršič

erik.znidersic@gimng.si

05 33 58 426

Dostopnost