Velik uspeh naših dijakov na državnem tekmovanju iz logike

9. novembra je na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz logike. Dijaki naše gimnazije so se znova odlično odrezali!
Zlato priznanje sta prejeli Ema Frančeškin iz 1.A in Julija Klančič iz 3.A, medtem ko so Erin Draškovič iz 1.C, Črt Saksida iz 2.B in Andrej Fabčič in 2.A prejeli srebrno priznanje. Vsi dijaki, ki sodelujejo na državnem tekmovanju iz logike in lingvistike, imajo možnost sodelovanja na mednarodni lingvistični olimpijadi v istem šolskem letu, če izpolnijo pogoje za uvrstitev nanjo.V ožji izbor za olimpijsko ekipo se uvrsti po deset najboljših tekmovalcev in tekmovalk 3. in 4. letnikov iz zaključnega državnega tekmovanja.
In tako sta Ema in Julija vabljeni na priprave za udeležbo na lingvistično olimpijado!
Izbirni test bo v marcu 2020 na Filozofski fakulteti, o natančnem datumu  bodo tekmovalci pravočasno obveščeni. Izbirni test bo podoben testu z olimpijade glede na obseg in čas reševanja. Organizator 18. lingvistične olimpijade v letu 2020 je predvidena Latvija. V ekipo se bodo uvrstili štirje, ki bodo na izbirnem testu dosegli najboljši rezultat.

Čestitke vsem tekmovalcem in aktivu matematikov!

Uspešno opravljena prva ŠILA tekma

V sredo, 13.11.2019 smo Gimnazija Nova Gorica v gledališki dvorani slavili v gledališki improvizaciji. Na ŠILA tekmi smo uspešno premagali gimnazijo Vič in gimnazijo Bežigrad. Za nami je prva ovira tekmovanja. Čestitke vsem nastopajočim in srečno še naprej!

Naše dijakinje zmagovalke vseh treh krogov debat na Turnirju šampionov World Scholar’s Cup v ZDA!

Včeraj, 10.11.2019, so se dijakinje Gimnazije Nova Gorica, Nastja Orel, Gaja Remiaš in Neli Štanta, ki so se uvrstile v finale svetovnega šolskega pokala The World Scholar’s Cup – The Tournament of Champions, pomerile v debatnem turnirju na sloviti univerzi Yale v ZDA. Tekmovanja se je udeležilo okrog 2000 najboljše uvrščenih iz 60 držav  sveta. S svojim odličnih nastopom so prepričljivo zmagale vse tri od treh debat! Pomerile so se tudi v sodelovalnem pisanju in poznavanju šestih različnih področjih krovne teme “Svet na obrobju.” Za gimnazijke je možnost preizkusiti govorne in pisne sposobnosti v angleškem jeziku, pa tudi soočiti svoja razmišljanja in stališča o aktualnih družbenih vprašanjih z vrstniki z vsega sveta, izjemna priložnost. Dijakinje so se za tekmovanje pripravljale celo šolsko leto pod mentorstvom profesoric mag. Martine Kobal in mag. Jane Fajt.
Danes, 11.11.2019, jih čaka še skupinski kviz v poznavanju tem. V sredo pa se odpravljajo na ekskurzijo v Boston, kjer si bodo ogledale zasebno univerzo Harvard in Tehnološki inštitut Massachusettsa (MIT). Dijakinje so navdušene nad kampusom Yala, ene najstarejših univerz v ZDA, ki je članica Ivy League. Končni rezultati tekmovanja in slavnostna podelitev medalj bo potekala v sredo, 13.11.2019.
Dijakinjam in obema mentoricama iskrene čestitke in navdušenje nad dosežkom!

Avdicija za Zlati oreh!

Drage dijakinje in dijaki, za vas imamo odlično novico!
Imate skriti talent in bi ga radi delili z drugimi, čeprav do zdaj niste imeli priložnosti?
V ponedeljek ob 14.30 jo imate v naši gledališki dvorani!
Zberite pogum, da se prijavite na avdicijo za Zlati oreh, žirija ne grize!
Se vidimo!

Dijaška skupnost GimNG

 

Turnir prvakov v svetovnem pokalu znanja v angleščini (The World Scholar’s Cup – The Tournament of Champions) v ZDA

Dijakinje Nastja Orel (2.C), Gaja Remiaš in Neli Štanta (2.B) se bodo od 8. do 13. novembra udeležile finala svetovnega šolskega pokala The World Scholar’s Cup – The Tournament of Champions na sloviti univerzi Yale v ZDA. Izjemni rezultati in skupno 6. mesto na mednarodnem tekmovanju v šolskem svetovnem pokalu 2019 Mini Global Round, Nursultan v Kazahstanu med 8. in 12. julijem 2019, so jim odprli pot na Yale. Za gimnazijke je možnost preizkusiti govorne in pisne sposobnosti v angleškem jeziku, pa tudi soočiti svoja razmišljanja in stališča o aktualnih družbenih vprašanjih z vrstniki z vsega sveta, izjemna priložnost in celotna ekipa se veseli novih izzivov.
Ker je bilo za realizacijo potovanja na mednarodno tekmovanje v ZDA potrebnih veliko finančnih sredstev, se Gimnazija Nova Gorica iskreno zahvaljuje vsem donatorjem, ki so omogočili, da se bodo zgoraj omenjene dijakinje pomerile z najboljšimi šolarji na svetu.
Najlepša in prisrčna hvala prav vsem donatorjem: občinam Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica in Renče-Vogrsko, odvetniški družbi Avbreht, Zajc in partnerji o.p., d.o.o., odvetnici Maji Krašovec Orel, podjetjem SAOP Računalništvo d.o.o., Polident d.o.o., Arctur d.o.o., Salonit Anhovo d.d., VITRUM d.o.o., ALUMIT d.o.o., FORMAT d.o.o., Nomago, AGROCHEM d.o.o., TAHOGRAF d.o.o., Sunmedia d.o.o., Spintec d.o.o. in Gostilni Bric, Batistič Katjuša s.p. Miren. Hvala tudi Andreju Šušmelju, v.d. ravnatelja Gimnazije Nova Gorica, ki je tekmovanje z vsem srcem podprl.

Iskrena hvala tudi Turistični zvezi TIC Nova Gorica, Slovenski turistični organizaciji (STO), Mestni občini Nova Gorica in Gimnaziji Nova Gorica za promocijski material, ter gospodu Martinu Hozjanu za domači med za predstavitev Slovenije na kulturni tržnici. Za naš izgled bo poskrbela oblikovalka Vladi Kralj in Ymoción Design.

Naši gimnaziji želimo veliko uspeha!
Mentorici: mag. prof. Martina Kobal in Jana Fajt, mag. prof

 

Ekskurzija po Gorici in zahvala

Gimnazija Nova Gorica že nekaj let sodeluje s slovenskimi liceji v Gorici. V petek, 25. oktobra, smo že drugič organizirali skupno strokovno ekskurzijo pod naslovom Gorica – soseda mojega mesta. Dijaki slovenskih licejev so nas popeljali po Gorici in svojo nalogo kot vodiči odlično opravili. V štirih delavnicah smo spoznavali zgodovino Gorice, umetniško-arhitekturne znamenitosti, goriške literarne ustvarjalce ter se seznanili s kulturnim in političnim življenjem slovenske manjšine v Italiji.
Novogoriški gimnazijci se svojim goriškim sovrstnikom iskreno zahvaljujemo za odlično vodenje in predstavitev Gorice. Dijaki so se zelo dobro pripravili, saj smo o Gorici izvedeli veliko novega in nam doslej neznanega. Veselimo se nadaljnjih skupnih druženj in spoznavanj obeh mest.

6. UNESCO tek mladih (in mladih po srcu) 🙂

Na Ptuju je 9. oktobra potekal 6. UNESCO ASP Tek mladih na 1600m, na katerem smo promovirali naše skupne vrednote miru in nenasilja. Prijavljenih je bilo 2288 udeležencev iz vse Slovenije.
Šport je prepoznan instrument za promocijo miru, ne glede na geografske meje in socialne razrede. Ima pomembno vlogo kot spodbujevalec socialne integracije in ekonomskega razvoja v različnih geografskih, kulturnih in političnih kontekstih.”
(UNESCO, Sport for Peace and Development)

Naše dijakinje pete na državnem prvenstvu atletike!

Že res, da je Nova Gorica po velikosti enajsto mesto Slovenije, ampak naše dijakinje so bile v atletiki ekipno pete!
Na stadionu Poljane v Mariboru je bilo v sredo, 9. oktobra, državno ekipno atletsko tekmovanje srednjih šol, kjer so naše dijakinje osvojile odlično 5. mesto, z 8941 točkami. Tekmovalo je 12 najboljših šol po rezultatih s področnih tekmovanj. Dekleta so tekmovala v sedmih disciplinah (tek na 100m, 400m, 1000m, štafeta 4x100m, skok v daljino, skok v višino, suvanje krogle). Tekmovale so:
Nika Vrabec 4.E, Nina Bolčina 4.F, Klara Komel 3.A, Hana Forčesin 3.C, Urška Gulin 3.F, Meta Skočaj 3.F, Natalija Komel 2.D, Ana in Tina Gadnik 2.G, Vita Benedetič 1.B, Srebot Lucija 1.D, Ema Rodman 1.D in Ana Vidmar 1.D. Dijakinjam čestitamo za dosežen uspeh in borbenost. Rezultati s tekmovanja so objavljeni na spletni strani Timing Ljubljana.

 

Novogoriške gimnazijke področne ekipne prvakinje v atletiki!

Na stadionu v Novi Gorici je danes, 3.oktobra, potekalo področno ekipno tekmovanje v atletiki za srednje šole. Naše dijakinje so tekmovale v sedmih disciplinah (100m, 400m, 1000m, 4×100 m, daljina, višina in krogla) in osvojile 1. mesto z 9009 točkami ter se tako uvrstile na državno ekipno tekmovanje, ki bo v sredo, 9. oktobra v Mariboru.
Tekmovale so: Sara Štravs 4.A, Nika Vrabec 4.E, Nina Bolčina 4.F, Klara Komel 3.A, Hana Forčesin 3.C, Gulin Urška 3.F, Skočaj Meta 3.F, Neli Štanta 2.B, Klara Zuodar 2.B, Natalija Komel 2.D, Ana in Tina Gadnik 2.G, Vita Benedetič 1.B, Lucija Srebot 1.D, Ema Rodman 1.D in Ana Vidmar 1.D.

Dijaki so tekmovali v osmih disciplinah (100 m, 400 m, 1000 m, 2000 m, štafeta 4×100 m, daljina, višina in krogla) in dosegli 5. mesto.
Tekmovali so: Rok Kocina 4.F, Deni Mihelj 4.E, Matej Žežlin 3.B, Žiga Pregelj 3.D, Leon Ambroželj 3.F, Črt Vidič 2.B, Dan Trojar 2.D, Maks Rijavec 2.D, Filip Bizjak 1.A, Maj Cizera Turk 1.A, Jan Mokorel 1.D, Nick Bizjak Batistič 1.D, Matic Simčič 1.D, Rok Čadež 1.D in Malkoč Tilen 1.D.

Dijakom in še posebej dijakinjam čestitamo za uspešno tekmovanje.

Ekskurzija v CERN

Od 26. do 29. septembra se je 26 dijakov četrtih letnikov in spremljevalca, profesorja fizike, udeležilo ekskurzije v največji pospeševalnik na svetu CERN v Ženevi. Poleg organiziranega vodenega ogleda smo se srečali tudi s slovenskimi znanstveniki, ki tam delajo, za oglede v mestu Ženeva pa so dijaki sami pripravili prispevke iz zgodovine, filozofije in psihologije.

Stran 1 od 2812345...1020...Zadnja »

GimnazijaNG_logo_osnovniB_200px

Urejena in uspešna šola, ki dijake vzgaja in izobražuje v odgovorne in ustvarjalne ljudi, pripravljene na nadaljnje izobraževanje.

 

Screen Shot 2015-02-02 at 13.46.24

Arhiv