V četrtek, 22. oktobra sta bili naša gimnazija in Goriška knjižnica Franceta Bevka soorganizatorici predstavitve pesniške zbirke Cirila Zlobca: Ljubezen – čudež duše in telesa. Preživeli smo prijeten večer, poln življenjskih modrosti še vedno ustvarjalnega in iskrivega Cirila Zlobca. Sebastijan Furlani, Maja Petrović in Teodora Komlenić so interpretirali njegove pesmi, Špela Črv, Julija Černe in Kati Harej pa so poskrbele za glasbeno točko z Godalnim kvartetom Exandi. Pesniško zbirko je podrobno predstavil naš upokojeni ravnatelj Bojan Bratina, pogovor pa je vodila prof. Andrejka Markočič Šušmelj.
Pozitvno presenečenje je bilo lepo število naših dijakov, ki so pogovoru prisluhnili in ostali še po koncu prireditve, da so si izmenjali svoje vtise. Posebno pohvalo pa si zaslužijo dijaki, ki so sooblikovali prireditev in več kot odlično zastopali našo šolo. Prepričana sem, da bo do podobnega sodelovanja še prišlo, saj si tega želi tudi Goriška knjižnica.
Pesnik, ki letos praznuje visok jubilej – 90 let, nas bo obiskal še 26. novembra, ob tej priložnosti pripravljamo program s 3. letnikom gledališke gimnazije.

Zlobec-3391

 

Zlobec-3397

Zlobec-3398

Zlobec-3404

Zlobec-3411

Zlobec-3413

Zlobec-3415

Zlobec-3416

Zlobec-3417

Zlobec-3421

Zlobec-3424

Dostopnost