Izšla je nova verzija predloge Divi, katere uporabniki smo tudi mi.

Nova različica prinaša veliko novosti, predvsem pa pušča oblikovanju spletne strani bolj odprto pot. Nekatere novosti različic 2.4. in 2.5 so že bile izpostavljene na Mreži znanja in v decembrskem informatorju. Novica je vidna na povezavi:
http://www.arnes.si/arnes-splet-s-temo-divi-do-nove-dimenzije-kreativnosti/

V različici 2.6 lahko pričakujete dodatne novosti:
– nadzor nad odzivno zasnovo spletnih strani (možnost upravljanja pogleda na različnih tipih naprav: mobitel, tablica, računalnik),
– novi stili glave (angl. header) spletne strani,
– novi tipi in nadgradnja nekaterih obstoječih modulov,
– več o novostih si lahko preberete na (ang.): https://www.elegantthemes.com/blog/theme-releases/divi-2-6 .

Ena izmed novosti je tudi, da se v novi različici marsikateri oblikovalski detajl zdaj upravlja z nastavitvami modulov v administraciji in ne več preko vnosa poljubne kode CSS (angl. custom CSS). Detajli, ki se po novem upravljajo v nastavitvah modulov, imajo v nekaterih primerih drugačno uporabo v kodi CSS (spremenjena sintaksa oz. imena modulov in lastnosti).

Med vidnejšimi spremembami, ki bodo lahko opazne na vaši spletni strani so:
– spremenjena barva in slog besedila v glavi (angl. header) strani in v meniju,
– malenkostna odstopanja pri širini modulov in slik, ki se po novem ureja v nastavitvah.Nova različica prinaša veliko novosti, predvsem pa pušča oblikovanju spletne strani bolj odprto pot. Nekatere novosti različic 2.4. in 2.5 so že bile izpostavljene na Mreži znanja in v decembrskem informatorju. Novica je vidna na povezavi:
http://www.arnes.si/arnes-splet-s-temo-divi-do-nove-dimenzije-kreativnosti/

Dostopnost