Na državnem tekmovanju v znanju angleškega jezika za dijake 2. letnika, ki ga organizira Slovensko društvo učiteljev angleškega jezika IATEFL SLOVENIA, so se naši dijaki odlično odrezali. Skupina dijakov iz 2.D, ki so jo sestavljali Nina Munih, Lana Muhič, Zoja Muhič in Teo Batista Mitrović, so v kategoriji A1 prejeli zlato priznanje, skupina iz 2.A, ki so jo sestavljale Alina Helena Đorđević, Mija Frančeškin in Kristina Korošec, pa je dosegla srebrno priznanje.
Namen letošnjega tekmovanja je bil izpostaviti aktualno dogajanje v svetu in spodbuditi dijake k sprejemanju drugačnosti in k skrbi za sočloveka, zato so dijaki posneli kratek filmček na temo »ALL DIFFERENT, ALL EQUAL«. Čestitke vsem dijakom, ki so se letošnje tematike lotili zrelo, odgovorno in z zadostno mero kritičnosti in s tem pokazali, da sledijo dogajanju v svetu, da razmišljajo o njem, predvsem pa se znajo postaviti na pravo stran – na stran strpnosti in kulturnega dialoga z vsemi, s katerimi sobivajo.

Izjava ene od organizatork:
“Naj vam še posebej čestitam za uspeh vaših dijakov, ki so posneli odličen filmček – ena izmed članic komisije je zapisala: to je pa tak “feel good” filmček – in res je. Filmček je krasen, pozitiven, poln optimizma, kar smo si tudi želeli. Hvala jim za to, zelo so se potrudili. Čestitajte jim v našem imenu.”
Lep pozdrav iz Ljubljane,
Jasna Šebez
2nd Year Secondary School Competition Coordinator
IATEFL Slovenia”

 

 

 

Dostopnost