V petek, 6. aprila, smo v ajdovski Lokarjevi galeriji odprli razstavo dijakov umetniške gimnazije likovne smeri, uro kasneje pa v Galeriji Hiša mladih še drugi del razstave (Ne)zreli sadeži, s katero se prav tako predstavljajo dijaki našega likovnega programa.
Umetniška gimnazija likovne smeri se tokrat drugič po letu 2013 predstavlja v Lokarjevi galeriji. Razstavljena dela, nastala v zadnjih dveh šolskih letih, nudijo vsaj delen vpogled v kurikulum strokovnih predmetov na likovni gimnaziji. Predstavljena so dela, nastala pri predmetih risanje in slikanje, plastično oblikovanje, predstavitvene tehnike, bivalna kultura, osnove varovanja dediščine in likovna teorija. Razstava bo na ogled do 28. aprila 2018.

Le uro pozneje pa smo v Galeriji Hiša mladih, ravno tako v Ajdovščini, odprli drugi del razstave (Ne)zreli sadeži. Razstava je del festivala Klementina, ki prav te dni poteka v ajdovskih Palah. Na ti razstavi so predstavljena dela dijakov 4. letnika, ki nastajajo izven pouka. Avtorji del s področja slikarstva, kiparstva, grafičnega oblikovanja in fotografije so Lara Pelicon, Miha Reja, Luka Bajc Dornik, Karin Švara, Hana Hvala, Patricija Kreševec, Marisa Kukanja in Eva Skok. Razstava bo na ogled do četrtka, 19. aprila 2018.

Dostopnost