V času od 4. do 6. maja je sledil še drugi del zgodovinsko obarvanega projekta z naslovom “Una città in guerra” v sosednji Gorici, ki so se ga z mentorico Suzano Černe udeležili Nika, Pia, Žan Gal, Tomaž, Samra in Matej. Skozi lingvistične delavnice so lahko spoznavali jezike Gorice leta 1918, torej slovenščino, furlanščino ter nemščino, poznavanje zgodovinskega dogajanja pa so bogatila še predavanja in obisk Muzeja prve svetovne vojne na gradu v Gorici.
Velik poudarek je bil tokrat na umetniških delavnicah, pri katerih so se udeleženci razdelili v tri skupine – likovno, dramsko in multimedijsko. Nedeljsko dopoldne so izkoristili predvsem za nadaljevanje in zaključevanje del v okviru delavnic, po katerih je sledil še kratek ogled prostorov v Palazzo de Grazia. Prijetno druženje in ustvarjanje so zaključili z evalvacijo celotnega projekta, kjer so bili predstavljeni vsi končni izdelki.Dijaki so od projekta odnesli veliko znanja, pobližje smo stopili v stik z italijanskim jezikom, se zabavali ob druženju z ostalimi udeleženci in ob tem zelo uživali.

V soboto, 19. maja sledi tudi končna predstavitev projekta za širšo javnost v Gorici, v prostorih Palazzo de Grazia, na katero ste vljudno vabljeni!

 

Dostopnost