Filmski tabor 2018 z ekipo filmskih mentorjev in pedagogov pripravlja Zavod za uveljavljanje vizualne kulture Vizo, ki že od leta 2013 deluje na področju filmske vzgoje in neformalnega kakovostnega izobraževanja mladih na področju vizualnih medijev. Vsako leto z našimi filmsko-vzgojnimi vsebinami sodelujemo z mnogimi šolami, mladinskimi organizacijami, kulturnimi ustanovami in kini. Zavod Vizo je redno podprt s strani Slovenskega filmskega centra, sodeluje v mednarodnih projektih podprtih s strani MEDIE in Norveškega mehanizma, je član ECFA mreže (www.ecfa.org) in vključen v evropski katalog filmske vzgoje (CED).
Tabor bo potekal od 8. do 14. avgusta 2018 v počitniškem domu v Radencih ob Kolpi, kjer se bomo v poletnem vzdušju posvetili spoznavanju filmske umetnosti. Dneve zapolnjuje bogat program filmov, ki si jih bomo ogledali na dvoriščnem velikem platnu, in filmskih delavnic (animacije, filmske kritike, analogne montaže, filmske igre, snemanja, likovne delavnice), organizirali bomo pravi letni filmski festival in gostili profesionalne filmske ustvarjalce (letos igralca Jureta Henigmana in režiserja Luko Marčetiča).

Producent tabora Zavod Vizo prispeva velik delež sredstev za program tabora. Ugodna cena počitnic tako vključuje le najosnovnejše stroške.
Tedenska cena: 239,00 € Prijave so možne do 1. avgusta.
Dostopnost