Dijakinje Nastja Orel (2.C), Gaja Remiaš in Neli Štanta (2.B) se bodo od 8. do 13. novembra udeležile finala svetovnega šolskega pokala The World Scholar’s Cup – The Tournament of Champions na sloviti univerzi Yale v ZDA. Izjemni rezultati in skupno 6. mesto na mednarodnem tekmovanju v šolskem svetovnem pokalu 2019 Mini Global Round, Nursultan v Kazahstanu med 8. in 12. julijem 2019, so jim odprli pot na Yale. Za gimnazijke je možnost preizkusiti govorne in pisne sposobnosti v angleškem jeziku, pa tudi soočiti svoja razmišljanja in stališča o aktualnih družbenih vprašanjih z vrstniki z vsega sveta, izjemna priložnost in celotna ekipa se veseli novih izzivov.
Ker je bilo za realizacijo potovanja na mednarodno tekmovanje v ZDA potrebnih veliko finančnih sredstev, se Gimnazija Nova Gorica iskreno zahvaljuje vsem donatorjem, ki so omogočili, da se bodo zgoraj omenjene dijakinje pomerile z najboljšimi šolarji na svetu.
Najlepša in prisrčna hvala prav vsem donatorjem: občinam Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica in Renče-Vogrsko, odvetniški družbi Avbreht, Zajc in partnerji o.p., d.o.o., odvetnici Maji Krašovec Orel, podjetjem SAOP Računalništvo d.o.o., Polident d.o.o., Arctur d.o.o., Salonit Anhovo d.d., VITRUM d.o.o., ALUMIT d.o.o., FORMAT d.o.o., Nomago, AGROCHEM d.o.o., TAHOGRAF d.o.o., Sunmedia d.o.o., Spintec d.o.o. in Gostilni Bric, Batistič Katjuša s.p. Miren. Hvala tudi Andreju Šušmelju, v.d. ravnatelja Gimnazije Nova Gorica, ki je tekmovanje z vsem srcem podprl.

Iskrena hvala tudi Turistični zvezi TIC Nova Gorica, Slovenski turistični organizaciji (STO), Mestni občini Nova Gorica in Gimnaziji Nova Gorica za promocijski material, ter gospodu Martinu Hozjanu za domači med za predstavitev Slovenije na kulturni tržnici. Za naš izgled bo poskrbela oblikovalka Vladi Kralj in Ymoción Design.

Naši gimnaziji želimo veliko uspeha!
Mentorici: mag. prof. Martina Kobal in Jana Fajt, mag. prof

 

Dostopnost