PREMIERA JE ZARADI BOLEZNI PRESTAVLJENA!

Premiera maturitetne uprizoritve drame Tene Štivičić Tri zime je zaradi bolezni v skupini prestavljena za dva tedna.

Premiera bo zdaj v sredo, 26. februarja 2020 ob 17. uri, ponovitev pa v četrtek, 27. februarja 2020, ob isti uri, v gledališki dvorani Gimnazije Nova Gorica.

Vabimo vas na premiero maturitetne uprizoritve drame Tene Štivičić Tri zime, ki jo je priredila in v sodelovanju z drugimi mentorji postavila na oder profesorica Nataša Konc Lorenzutti. Nastopajo dijaki četrtega letnika stare, dramsko-gledališke smeri, dijak tretjega letnika nove smeri film in gledališče ter dijak četrtega letnika splošne gimnazije.

Zgodba je družinska saga treh generacij, ki se odvija v Zagrebu in je prikazana v treh časovnih obdobjih, v treh zimah: leta 1945, ob koncu vojne; leta 1990, ob razpadu Jugoslavije in leta 2011, pred vstopom Hrvaške v Evropsko Unijo. Hrvaška dramatičarka Tina Štivičić, ki živi v Londonu, je za dramo prejela nagrado Susan Smith Blackburn, ki jo v New Yorku podeljujejo najboljšim, v angleščini pišočim dramatičarkam z vsega sveta. Krstno so jo leta 2014 uprizorili v londonskem Narodnem gledališču.

 

Brezplačne vstopnice lahko rezervirate po el. pošti na naslovu: natasa.konc@gimng.si ali v tednu premiere dvignete v šolski knjižnici.

Dostopnost