Jutri, v četrtek, 22. aprila, bo od 16:00 dalje potekal spletni filmski festival dijakov treh umetniških gimnazij smeri gledališče in film (Nova Gorica, Ljubljana, Ljutomer). Na festivalu bodo prikazani izbrani kratki filmi dijakov vseh treh šol, tudi štirje izbrani filmi naših dijakov višjih letnikov, ter nekaj odlomkov gledališkega ustvarjanja.

VABLJENI K OGLEDU na www.studentcuts.si

Več informacij o festivalu si preberite spodaj.

Student Cuts je bil zasnovan kot prostor, kjer imajo mladi avtorji možnost, da se predstavijo širši javnosti, pri tem pa se filmi avtorjev predvajajo na različnih lokacijah tekom celega leta, avtorji pa lahko svojim filmom enostavno sledijo na festivalski strani.
S ponovno vzpostavitvijo Student Cuts platforme smo jedro festivala premaknili bližje dijakom. Za vas bomo tudi v bodoče pripravljali lastno sekcijo, saj si želimo, da ostanete vidni tudi v družbi študentske produkcije, ki jo želimo že prihodnje leto priključiti festivalu. S tem vam želimo omogočiti, da tudi kasneje na svoji poti prijavljajo filme na festival. Tako vas bomo še vedno spremljali pri vašem razvoju, čeprav boste že zapustili naše prostore. 

Letošnji Student Cuts filmski festival bo potekal 22.4.2021 med 16. in 19. uro preko festivalske spletne strani www.studentcuts.si, saj zaradi ukrepov festivala v živo ne moremo izvesti. Letošnji program bo kratek v primerjavi s preteklimi dogodki, a zato nič manj zanimiv. Ob predvajanju filmov ter gledaliških predstav se bomo pogovarjali s članico žirije Petro Meterc ter nekaj dijakov – avtorjev povprašali po njihovih izkušnjah s prvimi produkcijskimi koraki. Za konec bomo še izvedeli, kateri film je bil v tem letu najboljši. Več informacije je mogoče najti na www.studentcuts.si ali na festivalski Facebook strani. 

Dostopnost