Na filmskem festivalu treh umetniških gimnazij – Student Cuts, ki je potekal včeraj, v sredo, 22. aprila, “v živo online” sta dve od treh podeljenih nagrad prejeli dijakinji naše šole.


Žirija, ki so jo sestavljali režiser Janez Burger, novinarka RTV Slovenija Irena Bedrač in filmska kritičarka Petra Meterc, je izmed 12 izbranih kratkih filmov dijakov treh umetniških gimnazij smeri gledališče in film (Nova Gorica, Ljubljana in Ljutomer) podelila tri nagrade: dve posebni omembi in glavno nagrado.

Posebno omembo žirije je prejel kratki igrani film Sanje dijakinje Karin Vončina (4G, mentor Jernej Kastelec), glavno nagrado pa je prejel lanskoletni kratki eksperimentalni film BenchBirds Hane Tršar  (4G, mentor Boj Nuvak).

Celotno prireditev vključno z zaključnim pogovorom z avtorji filmov in podelitvijo nagrad si lahko ogledate na spodnjih povezavah: http://www.studentcuts.si , https://youtu.be/O9s0-xlFW8I

Film BenchBirds si lahko ogledate na youtube kanalu Gimng na spodnji povezavi:https://www.youtube.com/watch?v=iowJDDB3udw&list=PLrs7INzxLKER7n_Ue3H49zFmmL8uUBxVp&index=3

Film Sanje pa bo na ogled ob koncu letošnjega šolskega leta v okviru spletnega Festivalka 2021.

Čestitamo nagrajenkama in mentorjema!

Dostopnost