V počastitev 27. aprila, Dneva upora proti okupatorju, je Timur Karyagin, vodja projekta Mostovi prijateljstva Dubna – Nova Gorica v sodelovanju s kibernetskim klubom  Dubna  organizirali t.i. kibernetski turnir, tekmovanje v računalniški igri Counter- Styke, ki je potekalo v nedeljo, 25. aprila po spletu. Tekmovalci ruskih ekip so bili skupaj, naši tekmovalci pa zaradi počitnic in karantene vsak na svojem domu.

V četrtek, 29.4.  je v Mestni občini Dubna potekalo svečano nagrajevanje. Vse prisotne je nagovoril župan mesta Dubna, S. A. Kulikov, preko spleta so bili prisotni še: direktor Ruskega doma iz Ljubljane, bivši ravnatelj gimnazije naše Bojan Bratina ter Aljaž Ferjančič, predstavnik odvetniške pisarne Voytsekhovsky in partnerji.

Ekipa naše gimnazije, ki jo je vodil Kemal Asanoski, je zasedla tretje mesto.

Iskrene čestitke Kemalu Asanoskemu, Jakobu Agrežu, Marku Čadežu Mačkiču, Erazmu Rodmanu, Maji Simčič,  in Tinetu Vodopivcu iz 2.c, ki so predstavljali našo šolo.

Finančne nagrade so prispevali ruski in slovenski sponzorji.

O dogodku so obširno poročali  v časopisu Vstreča in na TV Dubna.

Tine Abram iz 4.c je v ruščini napisal članek o nastanku Osvobodilne fronte in narodno-osvobodilnem boju v Sloveniji ter izbral slikovno gradivo. Vse gradivo so uporabili za pripravo razstave v preddverju Prve šole v Dubni. 

Ravnatelj Andrej Šušmelj je predlagal, da bi naslednje leto odigrali novo  računalniško igrico, ki govori o prvi svetovni vojni in predstavlja naše kraje na Soški fronti, solkanski most in Gorico. 

Dostopnost