Predstavitev bo potekala v ponedeljek, 24. maja 2021, ob 17. uri na gledališkem odru Gimnazije Nova Gorica.

Dogodek lahko spremljate na FB profilu Goriške knjižnice ter na knjižničnem YouTube kanalu.

Letošnjim maturantom umetniške gimnazije smeri gledališče in film je epidemija dodobra premešala načrte glede končne, maturitetne gledališke uprizoritve, ki naj bi bila neke vrste krona štiriletnega ustvarjanja na šolskih odrskih deskah. Gledališče je živ organizem, ki potrebuje živega človeka ter gledališki oder pod nogami, vse ostalo so samo približki nečesa, kar naj bi gledališče v svoji biti in sporočilnosti bilo.

Ob začetku šolskega leta se je še naivno verjelo, da bo mogoče šolsko leto potekalo po več ali manj ustaljenih tirih, a se je kaj kmalu izkazalo, da temu ne bo tako. Spoznanje je prineslo veliko idej in rešitev, odprlo nove poti in prebudilo ustvarjalnost pri dijakih. Vse našteto je obrodilo sad – izvirno dramsko besedilo s pomenljivim naslovom za čas, ki ga živimo – V tem kaotičnem svetu kar prija malo posedeti pod toplim soncem, globoko vdihniti in umiriti svoje misli.

Dramsko besedilo je omnibus petnajstih samostojnih prizorov, ki lahko živijo neodvisno eden od drugega, a so hkrati kot celota odličen vpogled v današnjo družbo skozi oči mladostnikov, ki z eno nogo že vstopajo v svet odraslosti.

V pogovoru bo sodelovalo petnajst dijakov: Anže Arčon, Sara Benčić, Sara Stopar, Neža Valentinčič, Lija Mozetič, Aleksandar Jovanovski, Marija Poša, Maja Lah, Zoya Petrič, Larisa Gašić, Franc Kravos, Urška Gruntar, Tina Žibernik, Hana Likar, Ivana Stojanović, mentorica dijakov, dramaturginja prof. Samanta Kobal, prof. Andrejka Markočič Šušmelj, razredničarka dijakov ter ga. Sabina Volk Simčič iz JSKD OI NG.

Dostopnost