Prijetno sporočilo je prišlo od naših prijateljev iz pobratenega mesta Nova Gorica v Sloveniji.

Ravnatelj Gimnazije Andrej Šušmelj je akademiku J. C. Oganesjanu poslal čestitko ob prejemu nagrade D. I. Mendeljejeva, ki mu jo je novembra letos podelil UNESCO.

Spoštovani gospod dr. Oganesjan,

V imenu učiteljskega kolektiva, dijakov in staršev Gimnazije Nova Gorica vam iskreno čestitam za življenjski doprinos znanosti.

Obenem vam kot UNESCO šolsko središče regije tudi čestitam za prejeto nagrado Mendeljejeva. Ste navdih za vse naše dijake, ki stopajo na vseživljenjsko pot učenja, ki bo pri mnogih posvečena znanosti, pri nekaterih prav kemiji in kemijski tehnologiji.

Če bodo videli dalje, bodo videli zato, ker bodo stali na ramenih velikanov, kot ste vi.

Lep pozdrav in tudi moje osebne čestitke,

Andrej Šušmelj

ravnatelj

Zgodovina prijateljstva med našima mestoma Dubna in Nova Gorica šteje že več kot 10 let.

Vsa ta leta se » Mostovi prijateljstva« aktivno razvijajo ob podpori Veleposlaništva Ruske federacije v Republiki Sloveniji in osebnim prispevkom veleposlanika T. R. Ejvazova.

Več kot tisoč ljudi je sodelovalo v tem skupnem projektu, ki združuje oba slovanska naroda.

Simbolično je to, da je med obiskom slovenske delegacije v Dubni leta 2018, dijak gimnazije Nova Gorica Chris Černe, ki ga zanima jedrska energija, dobil darilo  akademika J. C. Oganesjana – monografijo in tabelo Mendeljejeva z lastnoročnim podpisom znanstvenika.

Naši slovenski prijatelji se z globokim spoštovanjem obračajo k zaslugam akademika J. C. Oganesjana, kar še enkrat potrjuje mednarodno priznanje dosežkov znanstvenika in bratske povezave med našima narodoma.

Anna Vladimirova

Objava čestitke Gimnazije Nova Gorica znanstveniku Oganesjanu v časopisu iz Dubne Vstreča (kliknite za povezavo)

 

Dostopnost