Naši dijaki Urban Dubravica (1. c), Malin Lavrenčič in Izak Pelicon (2. e) so 28. 3. 2024 nastopili v mladinski oddaji Krompir. Oddajo si lahko ogledate v soboto, 30 3. 2024, na TV Slovenija 1 ob 9.10: https://www.rtvslo.si/tv/spored/tvs1/2024-03-30
Oddajo lahko spremljate tudi prek družabnih omrežij na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
V oddaji smo predstavili novi projekt Sing-a-Vision, ki se je začel v tem šolskem letu. Omenjeni dijaki so sodelovali v prvem, prevajalskem izzivu. Poleg njih je na naši šoli prevajalo 10 prevajalskih trojk. Tri trojke so bile uspešne in se uvrstile v drugi krog. Urban, Malin in Izak so prevajali iz nemščine. Drugi dve trojki so sestavljali: Leon Pintar, Tine Žižmond in Saša Ilić (4.e), ki so prevajali iz francoščine, in Ema Modrijan, Marisa Černe in Tina Preradović (3.c), ki so prevajale iz angleščine. Nagrajene prevode bodo na Filozofski fakulteti objavili v knjigi.
Več o projektu in izzivih boste izvedeli, če si boste ogledali oddajo, lahko pa preberete tudi na spletni strani https://www.singavision.eu/sl in si ogledate promocijski video https://www.youtube.com/watch?v=mQUyMptdOts.
Urbanu, Malinu in Izaku čestitamo za odličen nastop in predstavljanje naše gimnazije.
Dostopnost