9. aprila 2015 je bila v šolski gledališki dvorani na pobudo dijakov 3. e organizirana dobrodelna glasbena prireditev Podarimo vam pesem 2015. Nastopili so pianistka Eileen Bucik iz 2. b, kitajska učiteljica Lulu Zhang in dijakinja 3. e Katarina Komel s kitajskim plesom ptic v mesečini, vokalistka Barbara Gorenc iz 2. g, pevki in kitaristki Vladoša Vidic iz 3. g in Kati Harej iz 1. a, Maša Kovač iz 4. f s koreografijo twirling, glasbeni skupini The Breaks in Sky Smokers ter gostja večera Ana Stergulc, nekdanja dijakinja naše šole, ki je s svojimi glasom in kitaro ob vseh šolskih glasbenih prireditvah navduševala sošolce in učitelje.

Program sta povezovala dijaka 2. letnika dramsko-gledališke smeri umetniške gimnazije Blažka Rudolf in Dominik Rusjan. Tehnična taktirka je bila v rokah dijaka 3. e Aljaža Pajntarja, prireditve pa ne bi bilo brez ostalih fantov iz istega razreda, ki so skrbeli za inštrumente in ozvočenje, ter brez šepetalke in inspicientke Nike Mrak. Posebna zahvala gre tudi profesorjem Ivanu Špacapanu, Staši Peršolja Bučinel, Andrejki Markočič Šušmelj ter ostalim, ki ste kakorkoli pomagali.

Hvala dijakom, staršem in učiteljem, ki ste prispevali v šolski dobrodelni sklad, v katerega se je s prireditvijo nabralo preko 600€ za pomoč socialno šibkejšim dijakom naše šole.

Dostopnost