Letos so naši dijaki prvič sodelovali na evropskem spletnem tekmovanju v znanju angleščine za srednješolce Best In English contest, ki ga že nekaj let organizirata Institute for Competencies Development and Czech-us agency.

Na tekmovanju, ki je 27. 1. 2016 potekalo istočasno v 19 evropskih državah, je sodelovalo 10.985 dijakov iz 497 srednjih šol. Našo šolo je zastopalo 50 dijakov in dijakinj tretjih in četrtih letnikov. Nekateri so uporabljali šolski računalnik, skoraj polovica pa je morala prinesti v šolo svoj prenosni računalnik in slušalke.

Naša šola je bila izmed vseh sodelujočih šol iz Slovenije najbolje uvrščena. Na lestvici šol iz 17 držav, ki so na tekmovanju sodelovale kot tuje države, se je uvrstila na peto mesto, med vsemi 497 sodelujočimi šolami iz 19 držav pa na enajsto mesto (pri tej lestvici so upoštevane tudi vse šole držav organizatork, tj. Češke in Slovaške). Pri ravrščanju šol se je upošteval seštevek točk 10 najbolje uvrščenih dijakov določene šole in povprečno porabljeni čas.

Tudi med posamezniki se ja naša dijakinja Zala uvrstila najviše med slovenskimi tekmovalci. Na lestvici 17 držav je na 22. mestu oz. na lestvici 19 držav je na 61. mestu med vsemi 10.985 tekmovalci.

Podrobnejši rezultati se nahajajo na:
http://teachers.bestinenglish.org/vysledky.php

Čestitke tekmovalcem in mentorjem!

Dostopnost