22. In 23. septembra smo gostili delovno srečanje vseh umetniških gimnazij likovne smeri Slovenije: Gimnazija Celje center, Gimnazija Velenje, Gimnazija Koper, Sšof Ljubljana in naše gimnazije. Po lanskem srečanju, ki ga je gostila Gimnazija Celje – center,  je bilo to drugo po vrsti in s tem postaja že tradicionalno. Srečanja so naravnana ustvarjalno, namenjena pa tudi druženju, spoznavanju in izmenjavi izkušenj med dijaki in profesorji.
Tokratna likovna delavnica, ki je potekala pri spomeniku vsem braniteljem slovenske zemlje na Cerju, je sovpadala tudi s srečanjem UNESCO šol, tako, da je bilo tudi tematsko izhodišče isto, »Pustite nam prihodnost«.
Dijaki so oblikovali plakate večjih formatov v digitalni tehniki na osnovi lastnih fotografij, kot tudi v klasični, slikarsko grafični tehniki. Nastala likovna dela izražajo širok idejni razpon, raznolikost konceptov in likovnih strategij ter angažirano odzivnost do aktualne družbene problematike. Vsem pa je skupna kvaliteta, ki izvira iz poznavanja in razumevanja likovnega jezika ter zmožnosti uporabe primernih likovnih izrazov. Kar priča tudi o kvalitetni pedagoški likovni praksi udeleženih šol.
Razstava plakatov bo od petka, 30.9. na ogled v šolski galeriji Gymnasium.

cerje1

????????????????????????????????????

I want to be more than just ashes

jaka bremec

luka carlevaris

plakatGK03b

??????????????

sand castel

Dostopnost