Gimnazija Nova Gorica je tesno povezana z nastankom in razvojem mesta Nova Gorica: kolikor je staro mesto, toliko je stara gimnazija. Visoki jubilej smo počastili s številnimi dogodki in dejavnostmi, nad katerimi je častno pokroviteljstvo prevzel predsednik RS Borut Pahor, nekdanji dijak naše gimnazije.

Vrhunec so dogodki dosegli na svetovni dan učitelja, 5. oktobra, ko smo prenovljeno in dograjeno šolo slovesno odprli in prostore pokazali obiskovalcem. Sledila je svečana akademija ob 70. obletnici Gimnazije Nova Gorica, v veliki dvorani SNG, na kateri je kot slavnostna govornica nastopila še ena nekdanja dijakinja šole, ga. Elvira Šušmelj, direktorica direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Akademija je bila posebno doživetje zaradi programa, zasnovanega na literarnih prispevkih nekdanjih in sedanjih profesorjev in dijakov gimnazije, ki so nam ga pripravili dijaki različnih gimnazijskih programov, pod mentorstvom in ob pomoči profesorjev Nataše Konc Lorenzutti, Samante Kobal, Igorja Sviderskega in Jelene Uršič. Vsem nastopajočim in mentorjem iskrena hvala in čestitke za izjemen nastop!

Obiskovalci akademije so si v avli SNG lahko ogledali stvaritve dijakov umetniške gimnazije likovne smeri (avtor razstave prof. Bogdan Vrčon), pokazali pa smo jim tudi zbornik, izdan v počastitev obletnice, ki ga bomo na šolski spletni strani v kratkem objavili v elektronski obliki.

Dostopnost