Pionirski dom – center za kulturo mladih Ljubljana je že četrtič organiziral literarni natečaj »Bodi pisatelj« v tujih jezikih za osnovnošolce tretje triade in srednješolce. Letos so na natečaju sodelovali mladi pisatelji s kratkimi zgodbami v angleškem in nemškem jeziku. Našo šolo so s svojimi prispevki v angleščini zastopali Julija Klančič, Katarina Vatovec in Kiara Zuljan iz 1.A ter Hugo Abrahamsberg iz 1.B (mentorica Svetlana Kutin), Zala Černe iz 2.E (mentor Maks Pavlica) in Lara Vidic iz 3.D (mentorica Martina Kobal).
Na zaključni prireditvi 15. februarja v Festivalni dvorani v Ljubljani, na kateri so razkrili najboljše avtorje letošnjega natečaja, smo se razveselili izjemnega uspeha Zale Černe, saj je v kategoriji gimnazijcev, ki se učijo angleščino kot prvi tuji jezik, osvojila priznanje za najboljše literarno delo v angleščini. Napisala je globoko in domišljeno v pismo oblikovano zgodbo Last Words, na temo iskanja življenjskega smisla.
Po podelitvi nagrad smo se mentorji udeležili delavnice spodbujanja kreativnega pisanja, naši dijaki pa delavnice na temo pisanja scenarija. Čestitke vsem tekmovalcem in mentorjem!

Dostopnost