12 dijakov prvih letnikov (Manca Širok, Gaja Remiaš, Neli Štanta, Črt Vidič in Erik Fratnik Kobe iz 1.B, Petar Đorđević, Lea Pavlin, Tina Kosovel in Nastja Orel iz 1.C, Lana Vodopivec in Ida Suban iz 1. G in Maruša Okretič iz 1. A) se je v soboto in nedeljo, 2. in 3. februarja, udeležilo angleškega tekmovanja The World Scholar’s Cup v Ljubljani.

Od 450-tih tekmovalcev slovenskih in mednarodnih srednjih šol se je z uvrstitvijo med 8 najboljših debaterjev izvrstno izkazal Petar Đorđević iz 1.C-razreda, ki je s svojim govorom v angleščini nastopil v Cankarjevem domu pred polno dvorano. Od 200-ih dijakov je Petar osvojil tudi 9. mesto v Top Scholar kategoriji, in 2. mesto na področju poznavanja znanosti.

S svojim pisnim prispevkom (esejem na izbrano temo) se je odlično odrezala Tina Kosovel iz 1.C, ki je osvojila 2. mesto v Senior division.

Kot skupina so se Petar, Tina in Lea uvrstili na 4. mesto v kategoriji sodelovalnega pisanja in tako osvojili zlati pokal.

Črt, Lana in Nastja so trikrat prepričali mednarodno žirijo sodnikov, saj so zmagali vse tri debate. Gara Remiaš je bila zelo uspešna na področju poznavanja tematskih sklopov (umetnost, družboslovje in znanost).

Naslednji izziv, s katerim se bodo dijaki spoprijeli, je mednarodno tekmovanje v šolskem svetovnem pokalu 2019 Global Round na Kitajskem ali v Kazahstanu.

Iskrene čestitke uspešnim dijakom in mentoricama Martini Kobal in Jani Fajt!

Dostopnost