V soboto, 9. 3. 2019, bodo na Gimnaziji Nova Gorica potekale filmske, gibalne in gledališke delavnice za osnovnošolce. 

V delavnici Igra in govor se bo  mogoče preizkusiti v igralskih in govornih veščinah, se spopasti z vprašanji scenografije, pobrskati po gledaliških rekvizitih in jih uporabiti znotraj kratkih igranih prizorov. Odskočna deska za gledališko ustvarjanje bo odlomek iz slovenskega proznega mladinskega dela.

V delavnici Fotografija in Film se bodo udeleženci srečali z osnovnimi izraznimi sredstvi fotografske in filmske slike. Praktično se bodo preizkusili v fotografiranju in snemanju ter tako spoznali delovanje fotoaparata in video kamere. Zaključili bodo z ogledom nastalih fotografij in posnetkov ter skupnim ovrednotenjem izdelkov.

V Gibalni delavnici bodo učenci postavili skupinsko sekvenco v obliki kroga, spirale in števila 8 kot simbola neskončnosti, prebujanja, združevanja in razdruževanja. S pomočjo metode vodene improvizacije bodo raziskovali oblike in gibalne zmožnosti telesa v prostoru in njegove odzive na spiralno in okroglo gibanje s premiki v prostoru. Improvizacija bo večinoma skupinska.

Delavnice bodo potekale od 9.00 do 13.00 v gledališki in plesni dvorani ter učilnici za filmsko montažo Gimnazije Nova Gorica.

Kontakt in informacije: natalija.arcon@gimng.si

Dostopnost