Primorski tehnološki park je med 20. in 22. januarjem 2020 v sodelovanju z Gimnazijo Nova Gorica že četrto leto zapored organiziral startup izziv za dijake. Dogodek je podprl tudi župan MONG dr. Klemen Miklavič, ki je dijake pred začetkom delavnic pozdravil in nagovoril. Na delavnici je letos sodelovalo kar 57 dijakov naše šole, pridružili pa so se jim tudi dijaki iz Inštituta Jožef Štefan in gimnazije Žige Zoisa iz Trsta.

Namen startup izziva je udeležence seznaniti s procesom razvoja novih idej (produktov/storitev) ter z uporabo metod in orodji, ki omogočajo učinkovito lansiranje novih izdelkov na trg. Poleg tega je namen razvoj splošnega poslovno-podjetniškega znanja in veščin. Dijaki so se vživeli v vlogo manjše startup ekipe, ki poskuša svojo idejo spremeniti v delujoče podjetje, navkljub temu, da jim primanjkuje sredstev, časa in nenazadnje tudi izkušenj. S pomočjo mentorjev so se naučili kako preveriti svojo idejo po metodologiji vitkega podjetništva, govoriti s potencialnimi kupci in analizirati uspešnost. Svoje delo so predstavili v obliki »pitcha« (triminutne predstavitve) pred strokovno komisijo.

Zmagala je ekipa HEAT. Za nagrado jim bo Primorski tehnološki park omogočil izkušnjo v Escape roomu (sobi pobega) v Novi Gorici.
S pridobljenim znanjem in idejami pa se bodo dijaki lahko prijavili tudi na vseslovensko tekmovanje v podjetnosti mladih – POPRI.
Zmagovalcem čestitamo, vse ekipe pa VABIMO, da se prijavijo na tekmovanje POPRI.

Dostopnost