Z osrednjo prireditvijo na Trgu republike v Ljubljani smo zaznamovali prvi dan športa kot državni praznik.

Za dan slovenskega športa so opredelili datum, ko sta veslača Iztok Čop in Luka Špik ter strelec Rajmond Debevec leta 2000 v Sydneyju osvojili prva zlata olimpijska odličja za samostojno Slovenjo.

Tega pomembnega dogodka, katerega častni pokrovitelj je predsednik države Borut Pahor, so se udeležili tudi dijaki športnega oddelka Gimnazije Nova Gorica.

Spoznali in videli smo naše znane olimpijce, že prej omenjene Iztoka Čopa, Luko Špika, Rajmonda Debevca, Mira Cerarja in njihove trenerje, ki so skupno poudarili, kako pomemben je šport za zdravje, ugled države in povezanost naroda.

Nedvomno pa je dogodek popestril nastop Gimnastičnega kluba Sokol Bežigrad, ki je postregel z nepričakovanim presenečenjem – nastopili so namreč veterani gimnastičnega kluba in dokazali, da je šport brez dvoma dejavnost za vse generacije. 

Pod velikim šotorom na Trgu republike, smo bili tako zbrani mladi in tisti manj mladi iz cele Slovenije ter se v veselem razpoloženju spoprijemali z zanimivimi športnimi izzivi , ki so jih za nas pripravili študentje Fakultete za šport.

Dogodek je bil res vrhunsko organiziran in dijaki so zadovoljni in polni vtisov odhajali domov.

Predsednik države nam je naklonil prav posebno čast, saj se je z našimi dijaki tudi fotografiral.

Dostopnost