V torek, 17. 11. 2020, so se dijaki 3.A, B, C, D ter dijakinji kandidatki za ambasadorja EU iz 3.G po videopovezavi srečali s  Tanjo Fajon in Francem Bogovičem, slovenskima poslancema v Evropskem parlamentu. Srečanje, ki smo ga pripravili v sodelovanju z Informacijskim središčem Evropskega parlamenta in Evropske komisije v Sloveniji in ga je vodil moderator Petar Mrdović, smo naslovili Evropa pod drobnogledom ambasadorjev EP. 

Evropska poslanca sta na začetku predstavila svoje delo v Evropskem parlamentu in spregovorila tudi o tem, kako nanj vpliva koronavirus. Osrednji del dogodka je bil namenjen pogovoru z dijaki, kandidati za mlade ambasadorje EP, o perečih temah, ki jih vznemirjajo.  Poslancema so tretješolci  tako zastavili vprašanja o  aktualnih političnih dogodkih v Evropi, varnosti v EU, problematiki šolanja na daljavo, psihosocialnem vplivu, ki ga ima pandemija na vse nas, ekologiji ter položaju gospodarstva v času pandemije in njegovem  okrevanju.

Ob koncu srečanja so se dijaki poslancema zahvalili za izčrpne odgovore in seveda za nova spoznanja in novo znanje, ki so ga dobili v uri pogovora.

Dostopnost