V sredo, 31. 3. 2021, so četrtošolci, ki so v lanskem šolskem letu sodelovali v projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS), in mentorice prevzeli pokal za Najšolo ambasadorko Evropskega parlamenta za šolsko leto 2019/20.
Pokal so osvojili s svojim izjemno angažiranim sodelovanjem v projektu. Komisijo so prepričali z zmago na enem od šestih debatnih tekmovanj Evrošole, z zmago na tekmovanju o poznavanju EU, intervjujem z diplomatom Evropske službe za zunanje delovanje (EEAS) Bogdanom Batičem, s sodelovanjem v projektu pisanja sporočil spodbude starostnikom v domovih za starejše med pandemijo in še s številnimi drugimi aktivnostmi, s katerimi so prispevali h krepitvi svojega znanja o EU in pomembnih evropskih temah, ozaveščanju širše javnosti o delovanju Unije in spodbujanju aktivnega državljanstva med mladimi in širše.
Pokal, ki ga je oblikoval prleški umetnik Robert Jurak, sta dijakom in mentoricam predala vodja Pisarne Evropskega parlamenta Manja Toplak in koordinator projekta EPAS v Pisarni Andrej Miholič. Zaradi epidemioloških razmer so na slavnostni predaji sodelovali le predstavniki vseh sodelujočih razredov. V kratkem pogovoru so predstavili izkušnje, ki so jih dobili pri sodelovanju v projektu, ter izpostavili pomen evropskega povezovanja in sodelovanja.

Dijakom in mentoricam iskreno čestitamo. Ponosni smo na vas !

Dostopnost