Na Festivalu mladinskega filma Videomanija sta bila nagrajena dva filma naših dijakinj; Taja Podobnik je za film “Vasja” prejela zlato državno priznanje ter nagrado mladinske žirije, Lina Bensa pa za film “Marmelada” srebrno državno priznanje!
Med nominirane filme sta se uvrstila tudi filma “Excidium” Ide Suban in “Klic noči” Emila Sabadinija, ki žal priznanj nista prejela, ker se avtorja filmov nista udeležila ponedeljkove projekcije v Ljubljani, ki pa je pogoj za prejem priznanj in nagrad.
Festival Videomanija je državno tekmovanje in največji dijaški filmski festival, na katerega je letos prispelo 60 filmov, izmed katerih je strokovna žirija izbrala 20 nominiranih filmov, katerim je podelila 4 zlata, 5 srebrnih in 7 bronastih državnih priznanj. S štirimi nominacijami in dvema priznanjema je bila Gimnazija Nova Gorica verjetno najmočnejša šola letošnjega festivala, kar je opazila in komentirala tudi Nina Ostan, vodja strokovne skupine za smer Gledališče in film na Zavodu za šolstvo RS ter članica strokovne žirije Videomanija.
Nagrajeni filmi so objavljeni na: www.videomanija.org. Čestitke našim filmskim ustvarjalcem!

 

Dostopnost